reklam

saç boyası zararlımı

SAÇ BOYASI Saç boyası dediğimiz zaman aklımıza ilk gelen tabi ki bayanlar ancak son zamanlarda erkekler de hemen hemen bayanlar kada... thumbnail 1 summary

SAÇ BOYASI


Saç boyası dediğimiz zaman aklımıza ilk gelen tabi ki bayanlar ancak son zamanlarda erkekler de hemen hemen bayanlar kadar kuaförde zaman geçirmeye başladılar.

Bunda sektörün öncü markalarının erkeklere özel çıkarttıkları boyaların önemi  oldukça büyük.Artık bir erkeğin kuaförde saç ve sakalını boyatması veya sokaktaki bir gencin saçlarının yeşil , pembe , mor gibi renklerde olması yadırganmakta beraber toplumda bunun son derece normal olduğu algısı oluşmuş durumda.Şimdilerde ise yeni bir tarz yeni bir dönem başlamak üzere.

Sülün tüyü pek çoğumuzun bilmediği fakat giderek yaygınlaşan bir opsiyon haline geldi.Sanırım önümüzdeki günlerde etkisi çok daha fazla olacaktır.Sülün tüyü birçok farklı renkten oluşan bir keratindir.Bir başka yazımızda bu yeni opsiyon hakkında daha detaylı konuşabiliriz şimdilik saç boyasının içeriği hakkında yazımıza devam edelim.

Boyalar kimyasal olduğu için yanlış kullanımlar tabi ki hem saçımıza hem sağlığımıza zararlıdır.Buna piyasadaki bitkisel ürünleri de eklemek mümkün çünkü tek farkı normal boyalardaki amonyak oranının bitkisel boyalarda belli miktarda daha az olmasıdır.

Öncelikle saçımızı daha önce hiç boyatmamış isek içindeki maddelerin derimize etkisini görmemiz basit şekillerde mümkün olacaktır.Bunlardan biri az miktarda boyayı kolumuza sürüp yada bileğimizin hassas bir bölgesine sürüp 5-6 dakika arasında beklemeniz yeterli olacaktır.
Böylece çeşitli alerjimiz var mı yada derimizde etkisi nasıl olur görmüş oluruz.Sizlere tavsiyemiz ucuz ve kalitesiz saç boyalarından kaçının.

Bu ucuz ve kalitesiz boyaların kimyasal içeriğinde aromatik dediğimiz amin fenolin n-nitozaminlere dönüşerek karaciğeri etkiler ve kanserojen etkisi bulunur.Özellikle boyaların içeriğine bakmalı ve bu maddenin olup olmadığını kontrol etmenizi tavsiye edebilirim.Sonuç olarak güzel bir görünüme sahip olmak için ucuz , kalitesiz , içeriği güven vermeyen boyalardan kaçınmalı sağlığımızı tehlikeye atacak ürünlerden uzak durmalıyız.

Tabii ki hepimizin bildiği gibi en pahalı ürünlerde çeşitli kimyasallardan oluşur ancak saçımızı yıpratma oranı ucuz ürünlere oranla çok daha düşüktür.


Hiç yorum yok

Yorum Gönder