reklam

keratin bakım

KERATİN NEDİR Keratin aslında insanlarda ve hayvanlarda bulunan bir çeşit proteindir. Şöyle algılaya biliriz keratin bilimsel olarak po... thumbnail 1 summary

KERATİN NEDİR

Keratin aslında insanlarda ve hayvanlarda bulunan bir çeşit proteindir.

Şöyle algılaya biliriz keratin bilimsel olarak polipeptit diye adlandırılan bir çeşit halkadır bu sülfür ve halka köprüsü birbirleri ile bağlıdırlar.atomların sülfür köpükleri ile bir çeşit amino asitlerin içinde yer almaktadır.

Bu kimyasal veya bilimsel biyolojik geçidi düşünecek olursa saçlarımız birbirlerine sülfür köpüğü ile bağlı olan keratin molekülleridir.

Şöyle düşünmek gerekir ise bir çok insanın  saçların dalgalanması insan gözüyle görünmeyen moleküllerin tıpkı evrim değiştirir gibi bir çeşit değişime uğramasını sağlamış oluyor.

Saçlarınızı yıkadıktan sonra tarak ile tararken bir miktar yumuşaklık veya esneme meydana geliyor bunun nedeni ise hidrojen bağları esnektir bu işlemden dolayı saçlarınız veya tırnaklarınız bir miktar esneme meydana geldiğini gözle görülür bir şekilde görebilirsiniz.

Keratin olarak saçımızı öncelikli düşünecek olursak saçlarımız devamlı dışarından gelen dış etkenlerden boya,maşa,düzleştirici,fön,röfle,ombre gibi bu çeşit yapay işlemlerde saçlarınız ağır bir biçimde hasar görülen.hasar gören saçlarımız eğer bakım yapılmaz ise saçın yıpranmasından ziyade hem rengi solar hemde ölü bir saça dönüşmeye gider hasar görmüş saçlarınızı eski sağlığına tekrardan kovuşturmak için size tavsiye profesyonel saç uzmanından yardım alınız dışarıdan yapay keratin desteği verilmiş saçlar diğer saçların tam aksine yüzde seksenlere kadar gözle görülür şekilde değişime uğradığını görebilirsiniz.

Piyasada saçlarınız için bir çok yapay yada kimyasal olarak birçok keratin markası vardır size tavsiyem en iyi ürün kullanımı için mutlaka uzmanından bilgi almadan uygulama yapmayınız.Normal yollardan veya kimyasal işlemlerden aşırı şekilde yıpranmış saçlara keratin tamamen bir kurtarıcı üründür.sizlere tavsiye aşırı maşa ve düzleştiriciden uzak durmanızı tavsiye ediyorum.



Hiç yorum yok

Yorum Gönder