reklam

keratin bakım nedir

Keratin bakım nedir Keratin bakım nedir? Keratin ; mineralize olmayan sert vücutsal yapıları oluşturan , suda çözünmeyen sadece bazı ... thumbnail 1 summary

Keratin bakım nedir


Keratin bakım nedir? Keratin ; mineralize olmayan sert vücutsal yapıları oluşturan , suda çözünmeyen sadece bazı çekirdekli hücrelerde bulunan lifli , dişlerimizde , tırnaklarımızda ve saçlarımızda bulunan bir tür proteindir.Saçların esnek yapısı keratin sayesinde korunmaktadır.Bu esnekliğin sebebi keratini meydana getiren hidrojen bağlarıdır.Hidrojen bağları esnek olduğundan dolayı saçlarımız hareket eder , şekil alır ve kolay kopmaz.

Günlük yaşantımızın yoğun iş temposunda stresten , uykusuzluk vb. sebeplerden yorgun düşen bedenimiz gibi , sürekli işlem gören ucuz , kalitesiz ve kimyasal ürünlere maruz kalan saçlarımız da yorgun düşecek , yıpranacak , kuruyacak , dökülmeye ve kopmaya başlayacaktır.Bunun sebebi saçlarımızda bulunan keratin miktarının azalmasıdır.Saçlarda azalan keratin saçların sağlıksız görünümüne , güçsüzleşmesine ve zamanla dökülmesine yol açacaktır.

Basit bir örnekle nasıl bir sporcu ağır antrenman sonrasında kaslarında yüksek miktarda protein kaybına uğruyorsa saçlarımızda da her işlem sonrasında keratin kaybı oluşacaktır.Eğer kuaförde zaman geçirmeyi seven biri isek mutlaka kuaförümüzün belirlediği dönemlerde keratin bakımı uygulamalıyız.Unutulmamalıdır ki sağlıklı saçlar her zaman çok daha canlı gözüküp çok daha rahat şekil alacaktır.

Tabii ki güvenmediğimiz yerlerde bunun gibi bakıma dayalı hizmetleri tavsiye etmiyoruz.Güvendiğimiz kuaförlerde 1. sınıf ürünler hakkında detaylı bilgiler alarak saçlarımıza uygun ürünlerle beraber daha sağlıklı ve kesin sonuçlar almak kolay olacaktır.

Burdaki en önemli nokta saçımızın böyle bir bakıma ne boyutta ve ne aralıklarla ihtiyaç duyduğu olacaktır.Bunu tespit etmek ise tamamen uzman olan kuaförümüzün bilgisi dahilindedir.Bu işlemi daha önce yaptırmamış isek kesin olarak bu işlem üzerinde yoğun bilgi sahibi kuaförlere yönelmekte fayda olacaktır.

Bu yazımızda keratinin saçlarımız için önemine değinmeye çalıştık.Birdahaki yazımızda keratin bakımının hangi saçlara hangi aralıklarla uygulanmasının daha doğru olduğunu ve bu işlemde kullanılacak 1. kalite ürünler hakkında detaylı bilgiler vermeye çalışacağız.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder