reklam

çabuk yağlanan saçların bakımı

YAĞLANMIŞ SAÇLARIN ÇÖZÜMÜ bakımlı saçlar Genelde kadınların ve erkeklerin yağlı saçlar çoğu kişinin en büyük problemlerinden biri olm... thumbnail 1 summary


YAĞLANMIŞ SAÇLARIN ÇÖZÜMÜ

bakımlı saçlar
Genelde kadınların ve erkeklerin yağlı saçlar çoğu kişinin en büyük problemlerinden biri olmuştur.Baş derisindeki yağlanmanın  etkisiyle oluşan yağlı saçlar fiziksel ve piskolojik çökmeye neden olan etmenlerdendir. Saç yağlanması düz saçlarda daha sık görülen bir durum. Eğer benimde saçlarım yağlı diyorsanız aşağıdaki yöntemleri dikkatlice okuyup bilgileredn yararlanın.

Saçlarınızı sabunla yıkamayın

Türkiyede yapılan genel yanlışlardan birisi.Saçlarınızı yıkarken hangi türden olursa olsun sabun kullanmamalısınız.Sabun saç derisindeki asit miktarını arttıran bir yapıya sahiptir. Uzmanlar tarafındanda belirtildiği gibi sabun yağlanmayı azaltmaz daha çok artırır.

Eğer saçlarınız yağlıysa günde 1 kez yıkayın

Yine bilindik bir yanlış daha sık sık yıkanan saçlarda yağ olmayacağı söylenir. Ama bu durum aksine sık sık yıkanan saçlarda yağlanma artmaktadır. Derideki yağ hücrelerinin daha fazla çalısmasına sebep olan  bir yapıya sahiptir. Günde 1 kez saçlarınızı yıkamakta sorun yoktur fazlası yağlanmayı artırmaktadır.

Saç kremi kullanımı

Saç kremi kullanmaya özen gösterin ama saç kremi tercihleride yağlanmada önemli bir faktördür.Nemlendirici saç kremlerini kullanmamanız gerektiğini bilmelisiniz.Lakin saç kremini kullanan bayanlar saç uçları yerine diplerinede sürüyorlar çünkü saç kremi diplerine sürüldüğü zaman tam olara arınmaz saçlardan bu şekilde saçtaki yağlanmayı hızlandırmış olur.

Şampuan seçimi

Şampuan seçiminizde az nemlendirici  bulunan güçlü mineraller içeren doğal bitki özlü şampuanlar tercih edilmelidir. Özellikle yağlı saçlar için üretilmiş olan şampuanları kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

 nasıl yıkanmalı 

Saçınızı yıkarken kafa tasınıza masaj yaparak sert hareketlerle yıkamayı gerçekleştirin 2-3 kere şampuan işlemini uygulamanızda fayda var.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder