reklam

bitkisel saç boyama

EVDE SAÇ BOYAMA Resim 1 Saç boyalarının özellikleri • organig boyalar (bitkisel boyalar) saç telinin içine nüfuz etmez çünkü bitkise... thumbnail 1 summary

EVDE SAÇ BOYAMA

Resim 1
Saç boyalarının özellikleri
• organig boyalar (bitkisel boyalar) saç telinin içine nüfuz etmez çünkü bitkisel boyalar likit şeklinde oldukları için boya işlemi yapıldıktan sonra saça ısı verilmediği zaman beyaz saçları tam olarak kapatamaz. Ancak saçınıza bir ışıltı ve dolgunluk kazandırır. Dolayısıyla saça bakım yapmaları nedeniyle avantajlıdır.

• Doğal boyaların özelliği; sentez ile elde edilmiş boyaların aksine oranla çok daha küçük  olan molekülleridir. Bu özellik onların saç telinin tümüne ve özellikle saç telini oluşturan kabuğa nüfuz etmelerini sağlar. Böylece direkt boyaların yaptığı gibi saç renginin geneliyle bütünleşirler.
•Organig boyalar şampuanlamayla yok olur. Düzenli olarak kullanılırsa yoğunlukları artar. Çünkü saçta halen var olan boyanın üzerine tutunurlar. Böylece doğal boyalar, saçın genel bütünlüğünü bozmadan saç renginin sabit tutulabilmesi açısından yararlıdır.
• Kimyasal boyalara oranla daha uzun bir bekleme süresi uygulanmalıdırlar. Bu süre genellikle yarım saat olmasına rağmen, her şey saçınızın doğal rengi ve kalitesine bağlı olarak dikkatle uygulanmalıdır. Örneğin açık renk saçta ‘havuç turuncusu’ gibi bir sonuç istemiyorsanız, uygulama süresi kısa tutulmalıdır

Hiç yorum yok

Yorum Gönder