reklam

saç kopmasına çözüm

Saçlarım  Lastik Gibi Kopuyor İşte Çözümü Saçlarım Lastik Gibi Kopuyor Saçlarım Kopuyor Saçlarım Yıprandı İşte Çözümü Saçlarım las... thumbnail 1 summary

Saçlarım  Lastik Gibi Kopuyor İşte Çözümü

Saçlarım Lastik Gibi Kopuyor Saçlarım Kopuyor Saçlarım Yıprandı İşte Çözümü

Saçlarım lastik gibi kopuyor yada saçlarım lastik gibi sünüyor diyorsanız size buradan en uygun çözüm şeklini analatacağım.
 Bugüne kadar bir çok yöntem denedik fakat saç kopması yada saç lastikleşmesinin bir çözümünü tamamen bulunmuş değil bir yöntem saç kopmalarını yada saçların lastikleşmesini biraz olsun engelliyor.
Saçlarım lastik gibi yada saçlarım kopuyor diyorsanız birazdan anlatacağım yöntemle lastikleşmiş saçlarınızı kurtarabiliriz.
Saçlarım lastik gibi oldu diyorsanız muhtemelen ciddi bir açıcı gibi bir uygulamaya maruz kalmış olmalı.
Burada röfleden saçlarım lastik gibi oldu yada boyadan saçlarım sastik gibi oldu diyorsanız yada perma gibi bir işlemden sonra saçlarım kopuyor diyorsanız önereceğim yöntem oldukça basit ama bir o kadarda etkili olduğunu göreceksiniz.

Tabiki kalan saçlarınız için. Bazı kimyasal işlemlerden dolayı saçınız zamanla incelir ve önce saçlarınız kurur daha sonra esnemeye başlar ardından tahribat devam ettikçe saçlar lastikleşmeye başlar ve en sonunda koparak dökülür.

Koparak dökülme aslında asla hafife alınmaması gereken bir durumdur. Lastikleşmiş bir saç bir defada koparak dökülmez günden güne günden güne kopmaya devam eder. Saçlarım lastik gibi ne yapmalıyım diyorsanız bunu iyi dinleyin. Lastikleşmiş saç sağlıklı saçada zarar veriyor. Neden çünkü uçlarda dolaşma yaptığından tararken sağlıklı saçada zarar veriyor. Tarak takılıyor siz saçı taramaya çalışırken sağlıklı saçlarda tarağa takılarak kopuyor. Bu durumun daha birçok etkisi var ama en önemlilerinden birisi şudur.

Esneyen saç teli kopmasada tıpkı bir lastik gibi esneyip geri geldiğinden yapısıda bozuluyor buruşuk ve hani halk dilinde tiftik gibi bir görüntüsü oluyor. Yani bir balonu şişirip geri indirdiğinizde nasıl buruşuk bir görüntüsü var ise saç telide ileri geri esnedikçe yapısı bozulduğu için berbat bir görüntüsü oluyor. Kabarık yanık oldukça şekilsiz bir hal alıyor. Ayrıca lastikleşmiş saçı tarar iken ileri döğru sünen saç geri gelirken diğer saçlarıda dibe doğru çektiği için küçük açılması imkansız yumaklar oluşturuyor.

Bu tip nedenlerden dolayı lastikleşmiş kopan saçlardan bir an evvel kurtulmanız gerekiyor. Peki saçlarınızı kestirmek istemiyorsunuz o halde kopan ve lastikleşen saçlarınızdan nasıl kurtulacaksınız. Yada Saçlarım Lastik Gibi Ne Yapmalıyım diyorsanız işte sizlere tavsiyem. Ama iyi dinleyin yanlış bir uygulama yapılmasın.

Saçlarım Lastik Gibi Saçlarım Koparak Dökülüyor ne yapmalıyım.

Saç teline bildiğiniz gibi keretin iyi geliyor. Birçok marka şampuanlar bile sıvılaştırılmış keratin kullanmaya başladı. Bu durumda elastikiyetini kaybetmiş lastikleşen bir saç telinin zarar görmüş yerlerini doldurmak gerekliki inceldiği yerden kopmasın. Lastikleşmiş ve kopan saçı kurtarmak için yapmanız gereken şey keratin uyğulaması yaptırmaktır. Peki lastikleşmiş saça hangi keratini uygulatmalıyım diyorsanız cevabı brezilya fönü keratini uygulatacaksınız fakat asla pres yapılmayacak. Bakın burası çooooooook önemli keratin uygulanmış saça asla pres uygulanmayacak. Eğer uygulama yapılırsa saçlarınız tamamen kopar. Yapmanız gereken sıryla anlatıyorum

1-Saçlar temiz olacak yeni yıkanmış ve havlu ile nemi alınmış olsun ama fönle kurutulmamış olsun.
2-Brezilya fönü için kullanılan keratin plastik bir kaba konacak
3-Bir boya fırçası yardımı ile ense kısmından saç ayrılarak ince ince keratin saçların özellikle kopan yerlerine sürülecek. Baş derisine değmeden dipten uca kadar sürülmesininde faydası olur zararı olmaz.
4-Sürülen keratin ince ve narin bir şekilde taranarak lastikleşmiş olan yerlere yedirilecek.
5-Sürme işlemi bittiğinde saça çok narin bir şekilde fön makinasını aşırı yaklaştırmadan saç kurutulacak. Ardından kaliteli bir serim sürülecek. Daha sonra Fön makinasını saça bastırılmadan bir fırça yardımı ile saç fönlenebilir.Fön makinası En az 3-4 cm geriden kurutularak bir fırça yardımı ile narin bir şekilde fön çekilmelidir.
6-Pres yada maşa sakın ama sakın yapılmayacak!!!!
7-1 hafta 10 gün sonra aynı işlemi tekrar yaptırın.
8-Tuzsuz şampuan kullanın ve çok kaliteki bir saç maskesi kullanın. Tuzsuz şampuan bulamazsanız bebe şampuanıda olur.

Banyoda çok kaliteli bir saç maskesi kullanınki saçınızı yarar iken saçların sünerek esnemesine izin verilmesin. Banyo sonrası mutlaka durulanmayan kolay tarama spreyleri sıkılmalıdır. Örneğin gliss in siyah serisinin banyo sonrası spreyi var kolay tarama sağlayan onu kullanabilirsiniz.

 haftada bir bu işlemi uygulatabilirsiniz tabiki 4 ila 8 uygulama sanırım saçlarınızı toparlıyacaktır. Lastikleşmelerin ciddi bir şekilde geçtiğini fark edecek kopmaların azaldığını gözlerinizle göreceksiniz.

Lastikleşmiş kopan saç bakımı için zeytin yağı yada yumurta gibi benzer uygulamalar koparak dökülen saçlara fayda sağlamaz. Yılan yağı badem yağı gibi ürünlerde koparak dökülen yada lastikleşmiş saçlara hiçbir faydası olmayacaktır. Argan yağı ama kaliteli bir argan yağı kolay tarama sağlıyacağından faydası olur. Fakat piyasada berbat ne olduğu belli olmayan birçok argan yağı mevcuttur. Bunların faydası olmadığı gibi yapışık ve her an kir tutan bir saça sahip olmak istemiyorsanız uzak durun deriz.

bakımlı saçlar


8 yorum

  1. Mereba lütfen benim soruma cevap verir misiniz . çok ağlıyorum çokta korkuyorum.ben 16 yasında bir kızım geçen sene komşumuz Suriyeli kadın suriyede kuofor saçlarına kretin yaptı sonra krem surdu yikadi fonledi. Saçların çok kivircikti . daha sonra duzlesti şimdi 11 ay oldu kretin bitti saclarim çok dökülüyordu daha sonra dökülme bitti şimdi saclarim her basnyoda 2 3 fazla saç kopuyor her banyodan sonra kretinli yanı düz sacim kopuyor yok oluyoir yeni çıkan sacim kıvırcık olan sacim kalıyor yarısı gitti çok korkuyorum tarayamiyorum yinede kopuyor sizde kretin yapın diyorsunuz.lütfen cevap verin ben çok korkuyorum ne yapacam

    YanıtlaSil
  2. yanmış ve yıpranmış sınra da kırıkların cok olduğu bir saçı en iyi dirilten kurtaran katkısız keratin yüklemedir. Saçlar adeta yeniden yapılanır. Üstelik yuzdeyuz doğal bir sistem.

    YanıtlaSil
  3. Benim de Saçlarım yıpranmadan dolayı çok kolay kopan ve de matlaşmıştı. Ne denediysem pek olmadı. Sonunda Katkısız Keratin buldum. Hemen saçıma evde kendim yükledim, Ardından da katkısız keratin yağından maske yaptım, saçlarım hem onarıldı hem de muhteşem yumuşak ve ipeksi parlak oldu, Gözlerime inanamadım ve etkisi de hala devam ediyor. Herkese tavsıye ederım.

    YanıtlaSil
  4. Değişik ve doğru bir yaklaşım olmuş. Yani pres yapılmadığında faydasının olması ilginç geldi. Ancak brezilya keratininde çok kımyasal katkılar var, onlar da saçı tahriş ederler. Bu bakımdan siz de benim yaptığım gibi eğer bulabilirseniz direk Katkısız Keratin Yüklerseniz, bir gece saçta kalır ve kendi halinde sabaha kadar kurusa muhteşem güçlü ve sağlıklı saçlar geri geliyor.

    YanıtlaSil
  5. Sanırım yeni çıkan Katkısız Keratin Yüklemesinden bir çok kuaförün maalesef haberi yok, çünkü bu tür yıpranan yanan saçları dünyada keratin proteinlerinden başka hiçbirşeyin çare olamadığı biliniyor. Yani katkısız keratin yüklenirse kesin tedavi oluyor. Benım saçlarım bile 2-3 seansta resmen dirildi, herkese tavsıye ederim, özellıkle de kuaförlere..

    YanıtlaSil
  6. Sizin için botoks keratin uygundur hem bakım hem güçlendirme hemde istenmeyen tüylenme ve dengesizce elektriklenen saçları dize getirir..

    YanıtlaSil