reklam

balyaj nasıl yapılır evde 2013

SAÇLARIMIN UÇLARINA BAL KÖPÜĞÜ TONUNDA BALYAJ ATMAK İSTİYORUM. Saç boyamak bildiğiniz gibi çok kolay bir işlem değildir. Saç üzerindeki... thumbnail 1 summary

SAÇLARIMIN UÇLARINA BAL KÖPÜĞÜ TONUNDA BALYAJ ATMAK İSTİYORUM.


Saç boyamak bildiğiniz gibi çok kolay bir işlem değildir. Saç üzerindeki eski boyalar saçlarınızdaki yapacağınız işlemleri büyük ölçude etkiler. Yapacağınız işlemlerin sonuçları size aittir. Bu gibi durumlarda kuaförünüze gitmek zorunda kalabilirsiniz fakat herşeye rağmen saçlarımı kendim boyamak istiyorum diyenler için buradan yardımcı olmaya çalışıyorum. Sizlere tavsiyem yapmak istediğiniz işlemi bir tutam saçınızın üzerinde deneyin sonuçtan memnun kalısanız istediğiniz her yere aynı işlemi uygulayın.

Saç uçlarına yada aralarına bal köpüğü tonlarında balyaj atmak istiyorsanız yapılacaklar..

BURADAKİ İLK TARİF BOYA OLMAYAN DOĞAL SAÇLAR İÇİNDİR.

1) Saçın durumuna göre 2 adet çok açık kahverengi ör kolleston 7.7 yada matrix 8w gibi bir renk ile açık sarı 9.0 yada 10.0 gibi iki rengi yarı yarıya karıştırıp %9 volüm oksidan ilave ederek homojen bir kıvama getirip bal köpüğü yapmak istediğiniz yerlere sürerek aliminyum folyo ile paketlemek. Eğer daha açık bir bal köpüğü yada karamel istiyorsanız o zaman %9 oksidan yerine %12 lik oksidan kullanılabilir. 

İsterseniz az az hazırlayarak küçük saç tutamları üzerinde deneyip beğendiğiniz renk hangisi ise o formülü uygulayın. Boyaların ve alacağınız malzemelerin kullanma talimatlarını iyice okuyun. Ör: göz ile temas ettirmeyin gibi önemli uyarılara dikkat edin. Saçlarınızın paketlerini her 15 dk bir açıp renkleri kontrol edin beğendiğiniz renk oluştu ise o paketi bol su ile şampuanla yıkayın. 

Her bir paket 30-35 dk sonra yıkanmalıdır. Daha fazla bekletmek saçlarınıza zarar verir. Sakın 45dk dan fazla saçınızda boya bırakmayın. Saçlar paketlenir iken saç diplerine yakın yapılacaksa işlemi asla diplere sürmeyin. 

Paketleme işlemi en fazla diplere 1 yada 2 cm yakın olmalıdır daha fazla diplere yakın uygulama yapılmaz. Yapıldığı takdirde saç diplerinde yanma hatta dökülme yapabilir.

KIZIL BOYA SİYAH YADA MAVİ SİYAH BOYA KINA RASTIK TAŞ KINA DAHA ÖNCEDEN KALMA PLATİN SARISI RÖFLE VAR İSE BAL KÖPÜĞÜ YAPILAMAZ UZMAN BİR KUAFÖRE DANIŞILMALIDIR

SAÇLARINIZDA KAHVE TONLARINDA BOYA VAR İSE BAL KÖPÜĞÜ YADA KARAMEL TONLARI BİR İŞLEM İÇİN NE YAPILMALIDIR?

BOYALI SAÇLARA BAL KÖPÜĞÜ YADA KARAMEL RENK BALYAJ ATMAK

1) Koyu bir renk boya var ise ör koyu çukulata yada kestane boya var ise en açık bir kahve rengi boya alınır ör:8w matrix uygundur. Böyle bir açık renk kahve boyanın içine bir tüp için bir yemek kaşığı toz açıcı konularak yine isteğe bağlı %9 ile %12 lik oksidan ilave edilerek istenilen yerlere sürülerek aliminyum folyo ile paketlenir. Ben her zaman küçük bir tutam üzerinde ton denemesi yapmanızı öneririm. Beğenirseniz yaparsınız beğenmezseniz yapmazsınız. içiniz rahat eder. Ayrıca saç uçlarına atmak her zaman iyidir sıkıldığınız zaman kısa sürede kestirerek kurtulursunuz. Saç uçlarına atar iken biraz krepe atılması uygundur iz olmaması açısından.

Boyalı saçlar için şöylede yapılabilir bal köpüğü karamel balyaj atmak istediğiniz yerler röfle yapar gibi sadece oriyal ile paketlenip sarı renge çevrilir. Sç yıkandıktan sonra sarı olan bölgelere açık karamel tonlarda bir boya ile paketleme yapılmadan komple sürülür. Yaklaşık yarım saat sonra yıkanır. Eğer hafifte olsa hiç kızıllık istenmiyorsa karamel tonun içine açık küllü sarı yani 8.1 numara çeyrek tüp ilave edilebilir.

Diyelimki yukarıdaki işlemleri yaptınız ve sonuç hafif kızıllık kaldı bunu gidermek istiyorsunuz. O zamanda yine 8.1 numara boya alınıp yüzde 20lik bir oksidan ile karıştırılır icine yarım fincan su ilave edilip balyaj attığınız yerlere sürersiniz bu işlem kızıllığı alacaktır. Bence hangi işlemi yaparsanız yapın fakat önce ense bölgenizden bir tutam saçta deneyin hoşunuza gider ise istediğiniz her yere yaparsınız. Unutmayın balyaj boyaları saç derisine diplere değmemelidir dipler kafa derisi sıcak olduğundan daha çabuk açılır renk farkı olur. bu nedenle dipten bir santim geriden yada krepe atarak uçlara yapılması tavsiye edilir.


2 yorum

  1. merhabalar. ben saçımı açık küllü kumral yaptırdım. ancak diplerinden 4 parmak kadar kendi rengimdi ve kuaför bu bölgeyi boya ile açtı ve küllü kumrala boyadı. Ancak buralar hiç istedğim gibi olmadı. daha çok koyu bal köpüğü gibi bier şey oldu. diğer yerler platin sarısına yakın olduğu için küllü kumral renk tuttu ancak dipler olmadı. acaba oryalle açıp küllü kumrala boyasam olur mu teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Dipleri olan dört parmak olan bölgeyi çok az bir şekilde silip tekrardan boyanabilir hatta saçlarınızı diğer renklere göre daha parlak çıkacağını göreceksiniz.

    YanıtlaSil