reklam

Saç tipine göre bakım önerileri

Saç tipinize göre bakım önerileri Her insanın belli dönemlerde saç bakımı hakkında aklına takılan birkaç konu olmuştur. Bu gün sizlere ... thumbnail 1 summary

Saç tipinize göre bakım önerileri

Her insanın belli dönemlerde saç bakımı hakkında aklına takılan birkaç konu olmuştur.
Bu gün sizlere elimden geldiği kadar saç tipinize göre bakımı anlatmaya çalışacağım.

Çok kıvırcık saçlar 

Kıvırcık saçların kabarmasını önlemenin en iyi yollarından bir tanesi saçlarınızı ıslakken taramaktır. Bu yöntem saçlarınızın kabarmasını önlemenin yanı sıra saçlarınızdaki elektiriklenmeyide bir nebze olsun azaltacaktır.
Şimdi anlatacağım yöntemler daha önce okumuş yada duymuş olduğunuz bir çok yöntemle çelişecektir.
Saçlarınız ıslakken düzleştirici sprey sıkarak geniş ağızlı bir tarak yardımı ile tarayıp tekrar şekillendirdiğinizde saçlarınızın kabarmadığını ve daha kolay şekil aldığını göreceksiniz.

İnce telli saçlar için hacim arttırma

Saçları ince telli olan hanımlar için saçlarını daha hacimli olmasını sağlamak için çok basit ama etkili bir yöntem ise başınızı aşağıya doğru eğit saçlarınızı yukarıya doğru fön makinası yardımı ile kurutmaktır. Bu yöntem saçlarınızın ağırlıktan dolayı hava almayan köklerinin hava almasını ve güçlenmesini sağlan etkili bir yöntemdir.

İnce saç bakımı

Saçınızın üzerinde kalıntı ve tabaka bırakan şampuan ve bakım ürünleri kullanmamak ile işe başlamalısınız çünkü bu tip bakım ürünleri saçınıza yarardan çok zarar getirecektir. Bu tip bakım ürünleri ve şampuanlar yerine saçınızı temizleyen ve kalıntı bırakmayan bakım ürünleri ve şampuan seçmelisiniz unutmayınız ki ince saçlar en zor bakılan saçlardan bir tanesidir. Kaliteli markalar yerine saçınıza gerçek anlamda bakım ve hacim kazandıran ürünler yararlı olacaktır. 

Kalın ve hassas saçlar için bakım önerileri

Kalın ve hassas saçlara sahip olanlar saçlarının kırılması ve çatallaşmasından en çok şikayet eden insanlardandır.Sizin saç tipinizde kalın ve hassas saçlardan ise vereceğimiz yöntemleri kullanarak sorunlarınızdan kurtula bilirsiniz.
  • Hindistan cevizi yağı
  • Doğal yağlar
  • Zeytin yağı 
  • Hint yağı
  • Argan yağı 
Bu saydığımız yağlardan herhangi birisini gece yatmadan önce nemli saçınızın sadece uç kısımlarına sürerek sizde saçlarınızın kırılma ve çatallaşma sorununu çöze bilirsiniz.

Kabarık saçlar ile mücadele

Öncelikle kabarık saçlar ile mücadele dememin nedeni bu saç tipinin gerçekten de inatçı bir saç tipi olmasından kaynaklanıyor. Kabarık saçlar ile mücadele de ilk olarak saçınızı yıkar iken besleyici ürünler kullanmalısınız sonradın'da bir kaç püf noktası ile sizinde saçlarınız artık kabarmayacak
  1. Jiletle kesim yaptırtmayın
  2. Geniş fırça kullanın
  3. Saç şekillendirici kullanın

Yağlı saçlara kolay bir rutin 

Saçları yağlı olanlar mutlaka yağlı saçlar için olan şampuanları kullanmalıdırlar.
Aksi taktirde saçları gün içerisinde donuk ve yağlı gözükecektir, tabiki bunu kimse istemez
Bunun içi 
  • Yağlı saçlar için olan şampuanları kullanmalı
  • Saçlarınızı yıkadıktan sonra Hafif düzleştirici yada şekillendirici kullanmalı
  • Ve asla saçlarınızda kalıntı bırakacak ürünler kullanmamalısınız
Bu yazımda elimden geldiğince size saç bakımı hakkında bilgi vermeye çalıştım.
Akılınıza takılan tüm sorular için yorum yapa bilirsiniz.

kabarık saçlar
kabarık saçlar




Hiç yorum yok

Yorum Gönder