reklam

porselen makyaj nasıl yapılır 2013

ADIM ADIM PORSELEN MAKYAJ ÖĞREN 1) Öncelikle cildimiz ölü derilerinden arınmış temizlenmiş ve nemlenmiş olması gereklidir.Cilt tipim... thumbnail 1 summary

ADIM ADIM PORSELEN MAKYAJ ÖĞREN

1) Öncelikle cildimiz ölü derilerinden arınmış temizlenmiş ve nemlenmiş olması gereklidir.Cilt tipiminize göre temizleme sütü yada temizleme jeli ile temizledikten sonra,cildinize uygun  peling  ile ciltdeki ölü derileriniz soymanız gereklidir,yine cilt tipinize uygun bir tonikle cildin sıkılaşmasını sağladıktan sonra cilde uygun bir nemlendiriciyle cildiniz sağlıklı bir gürünüme ve ihtiyacı olan bakıma kavuşmuş olur.Bu şekilde cildiniz makyaja hazır bir hale gelmiş olacaktır.

2)  porselen makyaj için ihtiyacınız olan şey tüylerden arınmış pürüzsüz bir cilt.Yüzdeki bıyık ve kaşların alınmış olmaları yeterli olacakdır.

3) Cildin pürüzsüzce kapatılması,

A) FONDOTEN

Temizliyerek hazırladığınız cildinize primer transparan fondeten  uygulayarak işe başlanmalı.Bu işlem makyajın görünümünü ve kalıcılığını artıracaktır.Özellikle yağlı ve akneli ciltler için tasarlanmış ürün kullanmak cilteki yağı kontrol altına alacaktır çünkü yağlı ve sorunlu ciltte fondeteni sabitlmek  yapacağınız bu uygulama  sizin makyajınızın uzun süre dayanmasını sağlayacaktır.Porselen makyaj için likit bir ürün seçilmeli,Fondeteni seçerken tek dikkat edilmesi gereken husus fondeteniniz bire bir teninizle örtüşmelidir.Yani kapatacağınız cildinizin dekoltenizden ve kulak kenarlarınızdan farklı bir renkte olmamalıdır.En ufak atlanmış bir bölge bırakmamalısınız.Fondeteniniz cildinizin 1-2 ton açık yada koyusu olmalıdır bunun dışına çıkamanız makyajınızın doğallığını alıp götürür.

B)  CONCEALER(göz altı kapatıcısı)

Her cilt pürüzsüz  bir tene sahip değildir,bir çok kişide göz altı morlukları,göz altı torbaları ve cilt lekeleri vardır.
Göz çevresindeki renk farklılıklarını gizlemek, gözlerinizin daha canlı görünmesini sağlamak için Concealer yani kapatıcılardan faydalanabilirsiniz. Concealer; yüzünüzdeki ifadeyi ve bakışlarınızı belirginleştirmek için de ideal malzemedir.Bu şelikde yüzünüzün ve göz çevrenizin gölge düşen yerlerini uygulayarak görünümü destekleyebilirsiniz.

C) PUDRA.

Porseln makyajda tercih edeceğiniz pudranın ışıltısız ve mat olması gereklidir.Mat ve yarı taransparan pudralar tercih edilmelidri.Bu durumda pudrayı hem bir sabitleyici hemde matlaştırıcı olarak kullandığımızdan makyajda asla vazegeçemiyeceğimiz bir üründür.Eğer hafif bir kapatıcılık istiyorsak pudrayınızı bir pudra yardımıyla yapmalısınız,daha yoğun bir kapatıcılık için pudra pufuyla tomponlama yaparak yüzünüze pudrayı yedirin.Pudrayı uygularken  fondeten gibi boynunuza burun ve kulak kenarlarınıza asla uygulama yapmayı unutmayınız.

Porselen makyaj


Porselen makyaj
Porselen makyaj


Hiç yorum yok

Yorum Gönder