reklam

katlı kesim

Katlı kesim uygulaması Saçımızın tamamını ıslatılır saçımızı ortadan ikiye doğru ayrım yapılır.1cm kalınlığında önden bir parça saç alınar... thumbnail 1 summary

Katlı kesim uygulaması

Saçımızın tamamını ıslatılır saçımızı ortadan ikiye doğru ayrım yapılır.1cm kalınlığında önden bir parça saç alınarak alından 2cm kadar saç alınarak istenilen uzunluk belirlenir.

Çene hizası uzunlığu belirledikten sonra doğal düşüşte 2cm kadar saç kesilir yan ile bağlatı kurulup ,yatay tarama ve yatay bir açı ile kesime devam edilir.

Sonraki ayrımlar arkaya doğru devam edilir ve iki taraf çalışılır ise kesilen saç daha düzenli devam edilir.Başın arka kısmında yıldız ayrımlara dikkat ediniz en son olarak arka uzunluktaki saçlar doğal bir düşüşle eşitlenir.

Kesim hazır hale gelmiştir.

KATLI KESİM

Kesime başlamadan önce saçımızı önce saçpuan ile yıkayıp sonra rahat tarana bilmesi için saç uçlarına krem yapıyoruz.

Havlu ile nemi alındıktan sonra saçımızı açma tarağı ile tarayıp kesim için tüm hazırlıklarımızı yapmış oluyoruz.

Saçımızı tam ortadan ikiye doğru ayırım yapıyoruz.Ayırm yaptıktan sonra en kısımdan üçgen şeklinde iki üç santim kalınlığında saçı ayırım yapıyoruz.Keseceğimiz miktarı belirledikten sonra düzgün bir şekilde kesiyoruz.

Bir üst saça geçtimizde yine aynı şekilde ayırım yapıp diğer saçların üzerine tarayıp düzdün bir şekilde kesime devam ediyoruz.

Başın tepe bölümüne gelene kadar bu işleme aralıksız devam ediyorum tepe bölümünde ince bir tutam alarak hafif dikey olarak yukarı doğru kesiyorum aynı saçın diğer taraflarınıda birleşim yapıp katlarımızı belirginleştiriyoruz.

Başın entepe bölgesindeki saçlar ile saçınmerkezindeki saçları birleştirip katlarımızı dahada belirginleştiriyorum başın sağtarındaki saçları en tepeye doğru tarayıp diğer tepedeki saçlar ile birleştirip katlara devam ediyorum saçın diğer tarafınıda yine aynı şekilde ayırıp kesime devam ediyorum önlere geldiğimde saçımızı hangi yöne doğru tarıyor isek o yöne doğru tarayıp keseceğimiz miktarı belirleyip yukarıdan aşağı makasımızı kaydırıp en alttaki saçlar ile uçlarını birleştirp diğer tarafa geçip o kısmıda yine aynı şekilde kesime devam ediyoruz.

Saç kesim işlemini tamamlamadan önce eğer gerekir ise makas izlerini yok etmek için bir mikta uçlara ara makası uygulayabilirsiniz son işlem olarak kesim şeklimize göre fön çekip işlemi sonladırıyorum..


Hiç yorum yok

Yorum Gönder