reklam

saç boyamadan önce dikkat etmemiz gereken şeyler

SAÇ BOYAMADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR boyalı saç Evde saç boyama   teknikleri Saçınızı evde kendiniz boyuyorsanız, işlem fe... thumbnail 1 summary

SAÇ BOYAMADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

boyalı saç

Evde saç boyama teknikleri

Saçınızı evde kendiniz boyuyorsanız, işlem felaketle de sonuçlanabilir. Allahtan hazır saç boyaları çok yol kat etti de, bu riskler epey azaldı. İşte kendi saç boyamak isteyenler için bir rehber.
Saçınızı evde kendiniz boyuyorsanız, işlem sonunda saçlarınızın felaketle sonuçlanmış bir deneyden çıkmış gibi görünmesi riskini de göze almış sayılırsınız. Allahtan hazır saç boyaları çok yol kat etti de, bu riskler epey azaldı. Şimdiki saç boyaları, saçını boyamak isteyen kadınlara ucuz ve çabuk bir alternatif olarak raflarda yerlerini alıyor.

  • Kullanılacak olan boyalar ve osidasyon losyon ile boya fırçası kabı,ölçek gibi araç ve gereçlerin önceden hazırlanması rahat ve düzenli çalışmayı elverişli bir hale getirir. Burda dikkat edilecek husus saç boyamada kullanılacak kapların mutlaka cam,porselen veya plastik olması gerekir çünkü bakır alüminyum veya metal kaplar temas ettiği zaman saç boya maddesini bozar.

Saç boyama ve boyatma kuralları
Renk seçerken profesyonel birine danışın
Saçınızı doğru boyamak için sadece tek bir fırsatınız varsa ve saçlarınız ilk defa boyayacaksanız işi bilen birinden renk konusunda yardım almanızda yarar var. Koyu veya açık renk istiyorsanız, saç boyasında uzman kişi renk seçimi noktasında yardımcı olabilir.
Saç rengi nizi aşamalı olarak değiştirin
En büyük problem renk seçimi değildir. Sebep ne olursa olsun insanlar her zaman çok koyu tonları seçer. Saç boyası alıyorsanız her zaman yavaş yavaş daha koyulaştıracağınız açık renkleri tercih edin. İlk önce koyu renk boya uygularsanız rengi açmanız daha zorlaşır. Koyu renkler açılamaz, sonuç olarak saç renginiz- Saçınıza gölge yaparak ışıltı vermek istiyorsanız, her zaman saç renginizden bir ton açık olanı ya da koyu olanı tercih etmelisiniz.
- Her zaman ürün talimatlarını iyice okuyun. Farklı markalar farklı kullanım önerlileri sunabilir. Buna dikkat etmek saç sağlığınızı için en önemesidir.
- Boyadan önce saçlarınıza besleyici bir bakım yapmayı unutmayın.
- Fırça veya tarak kullanarak saçlarınızın hangi kısımlarında hangi tonu vurgulamak istiyorsanız, krepe yolu ile o bölgeyi yoğun boyayabilirsiniz.
- Saçlarınızı renklendirirken saç klips lerinden yararlanmalısınız. Bunlar boyama esnasında saçlarınızı bölmek için yardımcı olacaktır.
- Saçlarınızın doğala yakın durması için, uç kısımlarını daha açık tonlara boyamalısınız.Gölgeler de verebilirsiniz.
- Saçlarınızın bir ton koyusuna kaşlarınızı da boyarsanız, saçlarınızı boyadığınız renk ile ters düşmeyecektir.

- Saçınızın tümünü boyamayıp sadece tutam tutam boyadıysanız, eczanelerden pamuk rulolar alabilir ve aralarına yerleştirebilirsiniz.
- Saçınızı boyadığınız kısmın tamamının ıslak olması, renk için yeterli bir miktardır. Daha fazlasına gerek yoktur. Alnınızda oluşan boya lekeleri için saç kremi ya da yüz nemlendiricisi ile temizlemeyi deneyebilirsiniz.i değiştirmeniz daha zor olur.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder