reklam

röfle ve balyaj evde nasıl yapılır

RÖFLE VE BALYAJ NASIL YAPILIR röfle ve balyaj Röfle nedir? Saçın aralarının saç renginden 5-7 ton daha açık renge boyanması işlemine... thumbnail 1 summary

RÖFLE VE BALYAJ NASIL YAPILIR

röfle ve balyaj
Röfle nedir?
Saçın aralarının saç renginden 5-7 ton daha açık renge boyanması işlemine röfle denir.
Röfle ince ve sık olarak saça uygulanır.
Ancak günümüzde bu işlem daha çok kişinin isteğine göre yapılır.
Gerçek şudur ki röfle, gölge, balyaj gibi işlemler bayanların aklının karışmasına sebep olur.
Bu yüzden, yapılan röfle balyaj kalınlığında da istenilebilir. Bu tamamen kişinin zevk ve isteği doğrultusunda olur.
Balyaj nedir?
Balyaj istenilen renkte, istenilen kalınlıkta, istenilen miktarda tıpkı röflede olduğu gibi saçın aralarına yapılabilir. Ya da saçın uç kısımlarına yapılabilir.
Belirli bir ölçü, nizami çalışma gerektirmeyen bu işlem daha doğal veya daha çok saça ışıltı kazandırmak adına krepelenmiş tutamlar halinde de yapılabilir.
Krepe ile uygulanan balyaj işlemine de krepe balyaj denir. Krepe balyaj yöntemi en çok kullanılan balyaj yöntemidir. Bahsettiğimiz üzere daha doğal duruyor olması bayanların ilgisini daha çok çekmektedir.
Daha kalın parçalar halinde, saçın dibinden ucuna ve uçlarına karışık bir biçimde yapılması işlemine de papatya balyaj denir.
Papatya balyaj için kullanılan bir aparat, kişinin başına geçirilerek saçlar tepeden her yöne eşit dağılacak şekilde taranır yani bu işlemde balyaj gibi orantısız ve niza bir işlem gerektirmez buna papatya balyaj denir.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder