reklam

iğneli epilasyon nasıl yapılır

  İĞNELİ EPİLASYON NASIL YAPILIR       İĞNELİ EPİLASYON   İĞNELİ EPİLASYON NEDİR ? İğneli Epilasyon çok uzun yıllardır uyg... thumbnail 1 summary
 

İĞNELİ EPİLASYON NASIL YAPILIR

 
 
 
İĞNELİ EPİLASYON
 
İĞNELİ EPİLASYON NEDİR ?

İğneli Epilasyon çok uzun yıllardır uygulanan bir kıl yok etme tekniğidir. Her türlü kılda uygulanabilmekle birlikte günümüzde laser epilasyonun yaygınlaşması ile daha çok laser epilasyondan yanıt alamayan ince, açık renkli veya beyaz kılların yok edilmesinde kullanılmaktadır. Kılın köküne ve kıl şaftına yakın yerleşimli deri kök hücrelerine direkt yakıcı etkisi nedeniyle iğneli epilasyonda sonuçlar kalıcıdır.

İĞNELİ EPİLASYON TEKNİĞİ

İğneli epilasyonda uygulama tekniği çok önemlidir. Kıl köküne ince steril bir iğne ile girilerek çok düşük akımlı bir elektriki uyarı yapılır. Bu işlemden sonra başarılı bir uygulamada kıl çekildiği anda tereyağından kıl çeker gibi gelir. Uygulama alanında kızarıklık, kabartı, bazen 1-2 gün süren küçük kabuklanma gözlenir.

İğneli epilasyon ustalık gerektiren bir uygulamadır.

Bu yöntemde, ince ve yumuşak bir iğneyle kıl köküne girilerek zayıf bir elektriksel akım uygulanır. Böylece kıl kökleri tahrip edilerek kalıcı bir çözüm sağlanır. Uygulanacak seans sayısı tüylerin çıkış süresi, yapısı, rengi ve yoğunluğuna göre belirlenir.

Kullanılan iğneler steril ve tek kullanımlık olmalıdır. İğne paralel tutularak kıl folikülüne sokulur ve akım verilir.
İğneyi çıkartmadan önce akım kesilir kıl folikülü tahrip olmuşsa kıl kolayca çıkar. Ciltte hafif kabarıklıklar veya kızarıklıklar görülebilir. Çok özenli çalışılmasına rağmen hafif kızarıklıklar normaldir.

Uygulamadan hemen %100 sonuç almak mümkün değildir.Çünkü her kıl aktif üreme döneminde değildir. Aktif üreme dönemindeki kıllar daha kolaylıkla yok edilir.

Yaygın varisli hastalara, kalp pili kullananlara, hamilelere, şeker hastalarına, aktif enfeksiyonu olanlara, kanserli vakalara, sedef hastalığı- vitiligo- köbnerizasyon gösteren deri hastalığı olanlara ve AIDS- frengi gibi bulaşıcı hastalığı olanlara uygulama yapılmaz.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder