reklam

oriel ile saç açma 2013

Oriel ile saç  rengini silme Saç rengini açma işlemi. Saç rengini akıtma.. Eğer saç rengini açma işlemi saçın sağlık durumu buna elv... thumbnail 1 summary

Oriel ile saç  rengini silme

Saç rengini açma işlemi. Saç rengini akıtma..

Eğer saç rengini açma işlemi saçın sağlık durumu buna elverişli ise boya kataloğundaki birçok renk seçeneği elde edilebilir. Saç rengini açma yapılacak saçın sağlığı iyi deyil ise saç rengini açma işlemi uygulanmamalıdır. Yani saçınıza röfle yaptırmıştınız yada saç açıcı ile açtırmıştınız fakat herhangi bir nedenden dolayı yada kaza eseri koyu bir renk ile birkaç defa boyanmış ise tekrar saç renginizi açtırmanız önerilmez. Çünkü saçın altında önceden kalmış fakat görünmeyen bir açıcı işlemi var olduğundan tekrar saç açıcı uygulandığında saçlarınız kopma yada lastikleşme durumuna maruz kalabilir.

Bunun yanı sıra sağlıklı bir saçınız var ise saçrenginizi açabiliyorsanız beğendiğiniz bir rengi ör: ateş kızılı yada bakır kızıl veya karamel saç rengi gibi renklere kavuşabilirsiniz.

Boyalı bir saç renginizi saç rengini açma işlemini uygulayıp renk değiştirebilirsiniz. Saç renginizi değiştirmek istiyorsanız birçoğunuzun bildiği gibi boya ile boyalı bir saçı kapatabilirsiniz fakat boya ile boyalı bir saçı açmak çok ama çok zaman isteyen bir durumdur. Çünkü saç boyalarının boyalı bir saçı açma gücü yok denecek kadar azdır. Bu nedenle saç açıcıcılar kullanılmaktadır. Her ne kadar yıpratıcı olsada boyalı bir saçın rengini saç açıcılar daha verimli açmaktadır.

Hazır boya alırken kutunun üzerindeki renkler yanıltıcı olabilir. Kutuların arkasındaki renklere bakarak saç boyası alınmalıdır. Tüketici 9.0 gibi bir boya alırken kutunun üzerinde sarı saçlı bir bayan resmi görünce işte bu rangi istiyorum deyip alıyor. Oysa kutunun arkasını çevirdiğinde mevcut saç renginiz bu ise bu boya ile boyadığınızda şu renk çıkar diye göstermektedir. Varsayalım koyu kestane bir saç renginiz var ise 9.0 sarı gibi bir boya aldığınızda asla kutunun üzerindeki renk çıkmayacaktır. Daha çok açık kahveyi andıran bir renk ile karşılaşırsınız. Açık kumral bir saç renginiz var ise 9.0 ile boyadığınızda sarı rengi elde edersiniz.
Boya ile açılmayacak saçlar şunlardır.

1-Kınalı saçlar
2-Mavi siyah, siyah, koyu kestane gibi çok koyu boyalı saçlar
3-Kızıl ile boyanmış saçlar.
4-Koyu kahve ve koyu renklere boyanmış tüm saç tipleri.

Bu tip saçlar ancak saç açıcı ile açılabilir. Saç açıcı ile saç açma videosu anasayfamızda görülmektedir. Bazı saç tipleri saç açıcı ile açma işlemi yapıldığındada yeterince açılmaz ör: Mavi siyah yada koyu kızıl veya siyah gibi renkler saç açıcı ile yeterince açılmaz. Fakat kahve yada bakır kahve gibi tonlara dönülebilir.

SAÇ RENGİNİ AKITMA İŞLEMİ, BOYALI SAÇ RENGİNİ AKITMA İŞLEMİ,

KIZIL SAÇI AKITMA İŞLEMİ.

Kızıl saçı akıtma işlemi yapmadan önce kızıl saçın hangi boya ile boyanıp boyanmadığını yada ne kadar bir süredir boyandığını bilmediğimiz için kızıl saçı akıtma yapar iken ne kadar akacağını bilmiyorum. Bu nedenle kızıl saçı akıtma işlemini anlatacağım fakat sonucu siz göreceksiniz. Yani eğer balyaj boyası dediğimiz bir boya ile boyanmış ise yada kırmızı oryal ile boyanmış ise saç açılmayabilir akmayabilir. Kızıl saçı akıtma işlemi yapmadan önce anlatacağım tarif ile bir tutam ense bölgesinden alınacak saç üzerinde deneme yapılabilir.

KIZIL SAÇI AKITMAK İÇİN GEREKLİ MAZEMELER.

1)Oryal yani toz açıcı,
2)%12lik oksidan.
3)plastik yada cam kase,
4)boya fırçası ve eldiven.

Tarif: Kızıl saçı akıtma yada açma işlemi yapmak için 2-3 kaşık toz açıcı kaseye konur.
Ardından %12lik oksidan ilave edilir. Homojen bir kıvama gelinceye kadar karıştırılır.
Kızıl saçı açma işlemine ense bölgesinden sürülmeye başlanır.
Baş derisinden 1 santim geriden uca kadar hızlı bir şekilde sürülmelidir.
Eğer kızıl boya dipten biraz uzakta ise sadece kızıl olan yerlere sürülmelidir.
Kızıl boya olmayan yerlere sürülmez.
Yada yeni boyanmış kızıl bir saç ise saç dibine değmeden dibe en yakın yere gelecek şekilde uca kadar karışım sürülür.

Hızlı sürülmelidir çünkü saç açıcıyı ilk sürdüğünüz yer hemen açılmaya başlayacağından saç açıcıyı son sürdüğünüz yer ile arasında renk farkı büyük olacaktır.

Sürme işlemi bittikten yaklaşık 15 dakika geçtikten sonra saç zor açılıyor gibi görünüyor ise biraz daha saç açıcı hazırlanıp tekrar aynı şekilde saça sürülebilir.

Saçın açıldığını gördüğünüzde diplere karıştırılıp 15 dakika sonra yeterli açılmış ise saç şampuan ile yıkanır kurutulur ve ardından boyama işlemine geçilebilir.

Kızıl saçı açma işlemi yapar iken eğer kızıl saç uzun zamandır boyanıyor ise fazla açılacağını sanmıyorum. Lakin dore sarı tonuna kadar açılır ise istenilen birçok renk yapılabilir.
Fakat kızıl saçı akıtma işleminin sonunda saç hala kızıl görünüyor ise koyu cikolata, bakır kahve gibi tonlar boyanabilir yada ateş kızılı gibi tonlarda boyanabilir.

Kızlıl saçı akıtma işlemi yapılacak saç eğer önceden çok yıpranmış ise saç akıtma işlemi yapılması önerilmez.

bakımlı saçlar

4 yorum

  1. Merhaba, ben daha önce saçımı karamele boyatmıştım bu işlem yapılırken saçım koyu kahve olduğ için oryal ile açılmıştı. Fakat sonra pek hoşuma gitmedi ve tekrar koyu renge yani bakır kahve gibi bir renge boyattım acaba saçıma oksidan sürsem az da olsa rengini açar mı yani kopma falan olır mu cevap verirseniz çok sevinirim..

    YanıtlaSil
  2. Saçınıza oksidan sürer deniz iyi birşey olmaz size tavsiyem tek düz bir renge boyların saçınıza bir süre dinlensin sonra kuaförünüzde size uygun bir renk uygulayabilir. Ama size tavsiyem bir süre saçınıza bakım uygulayın

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Zafer bey sacim8 bir kac ay once kahveye boyadim. Simdi kymral renkde balyaj yapmak istiyorum. Orieli kumral ve ya acik kumral renk boyayla mi karisdirip surmeliyim acaba .. Tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Zafer bey sacim8 bir kac ay once kahveye boyadim. Simdi kymral renkde balyaj yapmak istiyorum. Orieli kumral ve ya acik kumral renk boyayla mi karisdirip surmeliyim acaba .. Tesekkur ederim

    YanıtlaSil