reklam

kepek saçımızdan nasıl gider

Kepeği yok etmenin yolları Saçlardaki kepek sorununu şampuanlarla, jellerle çeşitli şekillerle önlemek için alternatifler bulunuyor. Fakat... thumbnail 1 summary

Kepeği yok etmenin yolları

Saçlardaki kepek sorununu şampuanlarla, jellerle çeşitli şekillerle önlemek için alternatifler bulunuyor. Fakat bu ürünler işe yaramayabiliyor.yani  Şampuan ve diğer kozmetik ürünler dışında kepeği yok etmenin bazı farklı yöntemleri de bulunuyor. bunlar nelermi  kepek gidermek için basit ve pratik yöntemler.her zaman vardır.

tabiki'de Bu yöntemler Reader’s Digest dergisinde yayınlandı. Aspirin, tuz, kabartma tozu ve sirke kullanılarak yapılabilen çeşitli uygulamaları işte bu şekilde kendi yöntemlerinizle'de yapabilirsiniz.


Aspirin: İki adet aspirin, toz haline getirilerek saç yıkama esnasında şampuana ilave edilir. Saçta 1-2 dakika bekletilen bu karışım daha sonra durulandıktan sonra saçlar normal şampuan ile tekrar yıkanır.
  1. Kabartma Tozu(Karbonat): Saçlar ıslatıldıktan sonra bir avuç kabartma tozu saç derisine doğru ovalayarak sürülür. Ardından saçınızı durulayın ve iyice kurutun. Her saç yıkamasından uygulanması gereken bu yöntem sırasında şampuan kullanılmamalıdır. En başlarda saçlar biraz kurusa da daha sonra canlılığına kavuşur.
  2. Limon: İki yemek kaşığı limon saç derisine uygulanır ve su ile durulanır. Sonrasında bir fincan suyun içerisine bir çay kaşığı limon suyu ekleyin saçları durulayın. Uygulamaya kepekler yok oluncaya kadar devam etmeniz tavsiye edilir.
  3. Tuz: Kuru saç derisine biraz tuz serpilir, masaj yapılarak saç derisine yedirilir. Daha sonra saçlar şampuanla iyice yıkayarak durulayınız.
  4. Sirke: Saçlarınız şampuanladıktan sonra iki fincan suya, iki fincan elma sirkesi katılır. Saçlar bu karışımla durulanır. Bu uygulamanın yanı sıra, saçları şampuanlamadan önce 3 yemek kaşığı sirke ile saç derisine masaj yapılır daha sonra iyice durulayınız. Duruladıktan sonra bol  şampuanla yıkayıp kurulayınız. tabi bu yöntemlerde 100%100 yüz kesin çözüm olmayada bilir..her ne kadar'da olsa bir uzmana danışmakta yararlı olur..

kepek problemi

Hiç yorum yok

Yorum Gönder