reklam

röfle nasıl yapılır

BALYAJ RÖFLE NASIL UYGULANIR resim 1 Aslında onlarca röfle,balyajve gölge çeşidi vardır bu yazımdada sizlere bunları anlatmaya çalışac... thumbnail 1 summary

BALYAJ RÖFLE NASIL UYGULANIR

resim 1
Aslında onlarca röfle,balyajve gölge çeşidi vardır bu yazımdada sizlere bunları anlatmaya çalışacağım. krepebalyaj,bigudi,balyaj,flamingobalyaj,tarakröfle,paletröfle,Röfle aslında saçın tamamına uygulanan renklendirme işlemi. Balyaj ise saçların sadece uçlarına tutam tutam yapılan saç renklendirme işlemidir.
Röfle ve balyajın en doğal en sık durduğu saç boyu kısa saçlar aslında. Uzun saçlarda yapılan röfle ve balyaj kısa saçlara nazaran daha az doğal bir görüntüsü oluyor. Ama bu aradaki farkı uzun saçlara krepe atarak kapatabilirsiniz.
Kısa saçlara yapılan röflenin ve balyajın daha başarılı olması sanırım kısa saçlara uygulamanın daha kolay olması ve kısa saçlardaki röfle ve balyajın kendisini daha net gösterebilmesi.
Röfle balyajın en başarılı durduğu saç modellerinden biride düz saçlar. Röfle ve balyaj kıvırcık saçlarda kendini daha net gösteremiyor ve kıvrımların etkisiyle balyajında röfleninde naturel hali gizlenebiliyor. Bunun yanında kıvırcık saçın rengi de röfle ve balyajın başarılı sonuç vermesi açısından çok önemli. Saç renginiz kesatane tonlarındaysa kızıl balyaj ya da röfle, saç renginiz kızıl ise altın renklerinde ve kırmızının birkaç farklı tonunda röfle ya da balyaj, sarı tonlarında saçlarınız varsa (ki bu saç rengi röfle ve balyaj için en şanslı renk tonudur)her ren tonunda röfle ve balyaj attırabilirsiniz.
Röfle veya balyajınızı mutlaka uzman bir kuaföre yaptırın zira hem ortaya çıkacak renk tonu açısından hamda saçınızın yıpranmadan uygulanması için uzman bir kuaförün elinin değmesi gerekir. Röfle ve balyajın içindeki kimyasalların dozajının iyi ayarlanmaması halinde saçlarınızın kırılması, yıpranması hatta yanması bile muhtemeldir.Röfle nedir nasıl uygulanır.
Saçın aralarının saç renginden 6-7 ton daha açık renge boyanması işlemine röfle denir.
Röfle ince ve sık tıpkihalı dokumak gibi olarak saça uygulanır.
Ancak günümüzde bu işlem daha çok kişinin zevkine göre yapılır.
Gerçek şudur ki röfle, gölge, balyaj gibi işlemler bayanların aklının karışmasına sebep olur.
Bu yüzden, yapılan röfle balyaj kalınlığında da istenilebilir. Bu tamamen kişinin zevk ve isteği doğrultusunda olur.
Balyaj nedir nasıl yapılır
Balyaj istenilen renkte, istenilen kalınlıkta, istenilen miktarda tıpkı röflede olduğu gibi saçın aralarına yapılabilir. Ya da saçın uç kısımlarına yapılabilir.
Belirli bir ölçü, nizami çalışma gerektirmeyen bu işlem daha doğal veya daha çok saça ışıltı kazandırmak adına krepelenmiş tutamlar halinde de yapılabilir.
Krepe ile uygulanan balyaj işlemine de krepe balyaj denir. Krepe balyaj yöntemi en çok kullanılan balyaj yöntemidir. Bahsettiğimiz üzere daha doğal duruyor olması bayanların ilgisini daha çok çekmektedir.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder