reklam

postiş peruk nasıl yapılır

POSTİŞ (KROŞE) - TIĞ İLE ÇALIŞMA peruk düğümlemek: Saçların file üzerine düğümlene bilmesi için tığa benzeyen peruk iğnesi kullanılır... thumbnail 1 summary

POSTİŞ (KROŞE) - TIĞ İLE ÇALIŞMA

peruk
düğümlemek: Saçların file üzerine düğümlene bilmesi için tığa benzeyen peruk iğnesi kullanılır.Bu iğneler 0'dan sıfır  12'ye kadar numaralı olup inceden kalına doğru numara kullanılır.İnce olanlar 1-2 saç tutulur,kalın olanlarda 7-8 saç teli beraber düğüm yapılır sağ elle tutulan iğne fileye bir yerden batırılıp bir yerden çıkarılır.sol elle tutulan saç iğnenin çengel kısmına takılıp,çekilir sol elle tutulan saçın uç kısmı biraz bolluk verilerek iğnenin kolayca saçları çekmesine yardımcı edilir.Filenin biraz ıslak olması düğümün iyi oturmasına yardım eder.

PERUK FİLESİ VE SAÇLARIN DİKİLMESİ

Peruk yapımında standart baş ölçüleri kullanılır standart ölçüye uymayanlar için sipariş ölçü alınır. istenilen ölçüye göre kesilen naylon peruk filesi,başın biçimine göre dikilmek için filenin birleşik yerleri ile kenarlarına ekstrafor konularak makine dikişleri bunun üzerine yapılır. bu şekilde hazırlanmış olan peruk filesi üzerine tres tezgahında örülmüş olan saçlar, enseden başlanarak ve aralarında birer santim boşluk bırakılarak sıra halinde yatay olarak dikilir.
peruğun ön kısmı ise ayrık yerine tabi bir görünüm verilebilmesi için bir kısım tires örgüsü saç dikilmez ,onun yerine tığ ile saç işlenir. bu işlemi yapabilmek için de peruğun kalıba giydirilmesi gerekir.

                                KALIP ÜZERİNDE PERUĞUN ŞEKİLLENDİRİLMESİ

Değişik ölçülere göre ağaçtan yapılmış olan peruk,baş biçimindeki kalıp üzerine düzgün ve gerdirerek giydirilir. perugun kenarları toplu iğneyle kalıba tesbit edildikten sonra ön kısımlar ve ayrık yeri tığ ile işlenir. Daha sonra istenilen modele göre kesim yapılır ne ıslatılarak bigudelere sarılan saç, mizaple makinasında kurutulduktan sonra taranarak son şekil verilir.
Peruk ve diğer takma saçlara şekil verebilmek için fön yapılması sakıncalıdır. bu saçlara, sarılıp kurutulduktan sonra taranıp şekil verilmesi daha uygundur.


                                                     TRES TEZGAHI
Tres tezğahı iki yuvarlak tahtadan ibaret olup 60 ila 90 cm mesafede masaya vidalarla tutturulur.tezğahın sol tarafındaki tahtanın ortasına ipin bir ucunun bağlanması için bir kanca sağ tarafındakine de muntazam aralıklarla açılan deliklere ağaç vidası takılarak iplerin gergin şekilde bağlanması yapılır.çalışma esnasında iplerin gevşememesi için baglantı yapılan yerde sıkı düğümler yapılır.bu iş için naylon ipler kullanılır.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder