reklam

saç bakımı kişisel

SAÇLARINIZI AZ YIKAYIN Saçınızı sık sık  yıkamayın. Fazla yıkamak saçı kurutur, kırılarak yıpranmasına neden olur. 3 günde bir yıkamak b... thumbnail 1 summary

SAÇLARINIZI AZ YIKAYIN
Saçınızı sık sık  yıkamayın. Fazla yıkamak saçı kurutur, kırılarak yıpranmasına neden olur. 3 günde bir yıkamak büyük şehir yaşamanın kirli havasında zorunludur. Temiz bir çevrede yaşama olanağınız varsa bunu 5 günde bire çıkarabilirsiniz. Saçınızı yıkarken ılık su kullanmaya özen gösterin.Saç dipleri ve saç üzerinde yer alan asit ve koruyucu lipit tabakayı erittiği için saçınızı çok sıcak suyla yıkamayın.
Fön ve yüksek sıcaklık saça çok zarar verip saçı yıpratır bu nedenle mümkün oldukça bundan kaçının.Saçlarınızı çok sıkı tutacak şekilde bağlamayın bu saça zarar vererek saçlarınızın kopmasına yol açar. Deri tipinize (normal, kuru, yağlı) göre şampuan seçin. İkisi bir arada şampuanları kullanmayın.
İkisi bir arada şampuanların kullanımında saç kremi saçta kalması gerektiğinden daha az süre kaldığı için nemlendirme etkisi yeterince olmaz.Saçlarınız çok fazla dökülüyorsa dermatoloğunuza baş vurun ve onun önerdiği ilaçları kullanın

gece saçlarınız uzar

Saçlarım yavaş uzuyor diyenlerin bilmesi gerekenler : 
Saç, günde ortalama 0.35 mm uzar.
Uzama, yazın kışa, geceleri ise gündüze oranla daha hızlıdır.
Kadınların saçı, erkeklere göre daha çabuk uzar.
Saçlarımız yumuşak ve güçlüdür, ama zarar görebilir, kırılabilirler.
Fazla nem, bünyedeki dengesizlikler, sağlıksız beslenme ve dış etkenler saça zarar verebilir.
Uzun süre güneşte kalma, deniz suyu, kum ve sıkboyamak saça kötü etki eden faktörlerdendir.
Rüzgar da saçı kurutur.
Saç Derisine Bakım
Parlak, hacimli ve güçlü saçlara; sağlıklı saç derisi ile sahip olabilirsiniz. Saçlarınıztüm gücünü saç derisinde bulunan gözeneklerden alır.
Saç derisi; doğal dengesini korumak ve saçların kırılmasını önlemek için sebum maddesi salgılar. Sebum maddesi; saç türü, stres, yetersiz temizlik, uygun olmayan kozmetik ürün kullanımı gibi nedenlere bağlı olarak ihtiyaçtan fazla salgılanabilir. Bu durumun sonucunda fazla yağ; saç derisindeki gözeneklerin tıkanmasına neden olur. Nefes alamayan gözeneklerin; saç dökülmesi, kaşıntı, kızarıklık, kepek gibi saç sorunlarına zemin hazırlar.
Saç derisi sağlığını korumak için saç tipinize uygun şampuan kullanmaya dikkat etmelisiniz. Saçınızın ihtiyaçlarını karşılayacak en iyi şampuanı ancak deneyerek bulabilirsiniz. Doğru şampuanı bulma denemeleri yaparken, şampuanların en küçük boylarını alın, böylece şampuan saçınız için uygun değilse en az harcamayı yapmış olursunuz.

Düz Saçların Bakımı


Düz Saçların Bakımı
Saçlarınız uzun ve düzse etkileyemeyeceğiniz kimse yoktur! Fakat bir de elektriklenme ve kırılma derdinden kurtulabilseniz!
Şimdi sizlere 10 maddede düz bir saçın bakımını anlatacağız…
Yıkama
Dikkat! Şampuan saçlarınızın parlaklığını azaltırken, saç kremi de yanlış uygulandığı takdirde iz bırakabilir. Düz saçları yıkarken ilk adım, yıkama öncesinde saçı hazırlamaktır. İpucu ister misiniz? Öncelikle saç uçlarınızın kurumasını önlemek için saçınızın ucuna saç kremi sürün. Daha sonra sadece saç derisine ve köklerine şampuan uygulayın. Şimdi saçlarınızı açma zamanı. Dikkat: Bunu yaparken mutlaka tarak kullanın. Saçınızın ürünü emmesi için birkaç dakika bekleyin ve iyice durulayın. Saçınızı durularken su ılık olmalıdır.
Sonsuza kadar parlak
Diyelim ki saçlarınız bakımlı , güçlü ve sizi de çok mutlu ediyor (erkeklerden de sürekli iltifat alıyorsunuz). Ama… Saçlarınızı bu kadar parlak hale getirmek için ne kadar zamandır uğraşıyorsunuz? Saçınızın, Hollywood yıldızlarınınki kadar mükemmel görünmesi için size bir ipucu verelim: Saçlarınızı yıkamak için, gelişmiş formüllü ürünler kullanın. Özetlemek gerekirse, göz açıp kapatıncaya kadar, ürünün bütün kalıntılarını temizleyebilir ve saçlarınızı yüzde yüz daha parlak hale getirebilirsiniz.


1 yorum