reklam

doğal bakım yöntemleri

evde doğal saç bakım teknikleri bakımlı saçlar  saç bakım yöntemleri Saç Bakımı Bir günde 100 saç teline kadar dökülme normal kabul... thumbnail 1 summary

evde doğal saç bakım teknikleri

bakımlı saçlar

 saç bakım yöntemleri


Saç BakımıBir günde 100 saç teline kadar dökülme normal kabul edilir. Dökülen bir saç telinin yerine yenisi 6 - 10 haftada çıkar. Her bir saç kökünden insan ömrü boyunca 20 kez yeni saç çıkabilir.

Sağlıklı Saçlar İçin:- Günlük olarak pahalı olmayan bir Vitamin alın.
- Saçınızı fazla taramayın. Sadece gerektiğinde şekil vermek için tarayın.
- Kaliteli bir tarak ya da fırça kullanın. Keskin metal ya da plastik uçlar saçlarınızın uçlarının kırılmasına neden olur.
- Kaliteli saç ürünleri kullanın. Çoğu alışveriş merkezlerinde satılan şampuan ve saç ürünleri aslında birçok kötü kimyasal maddeyi içlerinde bulunduruyor. Mesela 'ammonium laurel sulfate' , ya da silikon içeren ürünler saçınızı kurutarak daha kolay kırılmasına neden olabiliyor. İçlerinde birçok koruyucu madde bulunduğunu iddia eden bu ürünler saçınız için aslında en büyük tehlikeyi oluşturuyor.
- Saçınızı sıkı bantlarla toplamayın. Bırakın rahat kalsın. Bu tür toplama şekilleri de kırılmalara neden oluyor.

Sıcak yağ tedavisi
Kurumuş ve yıpranmış saçları en iyi canlandırma yöntemi zeytinyağı tedavisidir. Saçlarınıza parlaklık vermek ve beslemek için 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Bunu yavaş yavaş tüm saç derinize yedirin. Sıcak suda ıslattığınız bir havluyu sıktıktan sonra bir türban gibi başınıza sarın. Havlu soğurken bu işlemi iki veya üç defa tekrarlayarak, başın yağı iyice emmesini sağlayın. Sonra saçlarınızı yıkayarak, iyice durulayın. Bu bakım türü, özellikle çabuk kırılan saçlar için çok yararlıdır.

Hint yağı tedavisi
Yarım çay fincanı hint yağını ısıttıktan sonra baş derinizi ovarak saçınızın yağı emmesini sağlayın. Yavaş yavaş tarayacağınız saçlarınızı kaynar suya batırıp sıktığınız havluyla sarın. Bu işlemi yaptıktan sonra yarım saat kadar bekleyip şampuanla yıkayın. Bu tedavi, fazla ince, çabuk kırılan, kuru saçlara iyi gelir.

Zeytinyağı ve bal tedavisi
Yarım çay fincanı yeşil zeytinyağıyla bir çay fincanı süzme balı karıştırın. Bu sıvıyı iyice sallayıp çalkalayın ve bir kaç gün dinlenmeye bırakın. Daha sonra bu karışımı baş derinize ovarak ve tarayarak yedirin. Ancak bu işlemi yaparken tarağın dişlerinin baş derinize batmamasına özen gösterin. Başınıza bir naylon torba geçirerek, başın sıcaklığını muhafaza etmeyi sağlayın. Karışımı başınızda yarım saat beklettikten sonra, saçlarınızı bol suyla durulayın. Bu işlem, koyu renk saçların ışıltılı bir hal alıp parlamasını sağlar.

Protein tedavisi
Yumurta ile yapılacak protein tedavisi hemen hemen her tür saç için uygundur. İki yumurtayı çırpın ve içine yavaş yavaş bir çorba kaşığı zeytinyağı, bir çorba kaşığı gliserin, bir çorba kaşığı sirke (mümkünse elma sirkesi) ilave edin. Saçınızı bir kez şampuanladıktan sonra saçlarınıza bu karışımı sürüp 15-20 dakika bekleyin. Saçlarınızı iyice duruladıktan sonra saçlarınızın çok kısa sürede canlandığını fark edeceksiniz.

bakımlı saçlar

Saç Bakım yöntemleri

bakımlı saçlar
Biz bayanlar saçlarımız güzel olduğunda kendimizi iyi hissederiz. Değişik kesimler deneriz, boyatırız, fön veya perma yaptırırız. Bunları yaparken haliyle saçlarımız yıpranıyor, bunun önüne geçmek için saç bakımımızı da ihmal etmememiz gerekiyor.

Saç Bakımı için Yapılması Gerekenler

  1. Saçımız temiz olmalı.
  2. Saçımızı yıkarken başımıza masaj yapmalıyız.
  3. Saç kremlerini saç diplerimizin 3 cm. aşağısından başlayarak uygulamalıyız.
  4. Saçlarımız güçlü ve kalın telli ise her gün yıkamamalı, haftada 2 kez yıkamalıyız.
  5. Saç yapısına, kafa derisine, kepek ve saç dökülme sorununa göre doğru şampuan ve saç bakım ürünleri seçmeliyiz.
  6. Kuaförlerimize danışarak saç bakım ürünlerini almalıyız.
  7. Saç fırçamızı saç tipimize uygun seçmeliyiz.
  8. Saç façalarımızı sık sık sıcak su ve sabun ile temizlemeliyiz.
  9. Saçımızda jöle, köpük, sprey gibi maddeler olduğunda gece yatmadan önce mutlaka saçlarımızı yıkamalıyız aksi takdirde gözeneklerin tıkanmasına neden oluyorlar.
  10. Ayda bir kez saçlarımızı 1 cm. kestirerek kırık oluşmasını engellemeliyiz.
  11. Jöle ve köpüğü saçlarımız ıslak iken sürmeliyiz ki verdiğimiz şekil sabit kalsın.
  12. Arada bir saçlarımızı sirkeli su ile yıkamalıyız.

Saç Bakımı için Öneriler

  1. Saçınızın güçlü ve parlak olmasını istiyorsanız, saç fırçanızı zeytinyağına batırıp tarayın, havlu veya streç film ile sarıp 1-2 saat bekletin ardından saç tipinize uygun şampuan ile yıkayın.
  2. Saç diplerinizde kuruluk ve kaşıntı var ise, saçınızı elma sirkesi ile yıkayın, 10 dakika beklettikten sonra durulayın.
  3. Saçlarınız elektrikleniyorsa ve zor taranıyorsa, saç kremini sulandırıp spreyli bir şişenin içine koyup saçlarınıza sıkın.
  4. Kepek sorununuz varsa, 1 yemek kaşığı balı yarım çay bardağı suda erittikten sonra bu karışım ile saç diplerinize masaj yapın ve saçınızı durulayın.

Fön Çektirirken Dikkat Etmemiz Gerekenler

  1. Çok kuru saça fön çektirilmemeli
  2. Çok sıcak fön kullanılmamalı
  3. Fön öncesi saç nemli iken bakım ürünleri kullanılmalı
  4. Fön sonrası serum tarzı durulanmayan ürünler kullanılmalı

Suna Dumankaya’dan Saç Bakım Formülleri

Saç Kırıklarına Karşı Bakım Formülü

bakımlı saçlar
Saçlarımızın da proteine ihtiyacı olduğundan bu formülü uygulamanızı tavsiye ederim. Hem saç kırıkları için hemde çok besleyici bu bakımı evde kolaylıkla uygulayabilirsiniz.
Malzemeler
  1. 1 yumurta sarısı
  2. 1 çorba kaşığı bal
  3. 1 kahve fincanı ılık zeytinyağı (sıcak suyun içine fincanı koyup ılıtabilirsiniz)
  4. E vitamini ampulü (eczanelerde bulabilirsiniz)
Yapılışı
1-Yumurta, bal, zeytinyağını bir kaba koyun, içerisine E vitamini ampulünü kırıp karıştırın.
2- Saç dibinden başlayarak boya sürer gibi sürün.
3- Ardından saç uçlarına doğru tarayın.
4- Saçınızı streç film ile sarın.
5- En az 2 saat bekletin.
6- Streç filmi açtıktan sonra saç derisine ve saç uçlarına masaj yapın.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder