reklam

manikür nasıl yapılır

Manikür nasıl yapılır. Eller maniküre nasıl hazırlanır? Manikür için sterilize edilmiş aletler ile hiçbir yere değmemiş temiz bir havlu... thumbnail 1 summary

Manikür nasıl yapılır.

Eller maniküre nasıl hazırlanır?

Manikür için sterilize edilmiş aletler ile hiçbir yere değmemiş temiz bir havlu kullanmak gerekir. Hijyen manikürün en önemli parçasıdır. El, manikür için özel olarak hazırlanmış granül sabun içeren yaklaşık 30 derecelik suda bekletilerek yumuşatılır. Eller beş dakikada yumuşar, ama ayaklar için bu süre daha uzundur. Maniküre başlarken öncelikle tırnak dibini açma işlemi yapılır. Uzamış, maniküre hazır etlerin tırnaktan ayrılması sağlanır. Dolayısıyla hazırlanmış etler yumuşar ve kesilmeye hazır bir hale gelir yani.

Mümkün olduğunca tırnak etlerini çok derin kesmemek gerekir. Parçalı kesimden ziyade etin ay şeklinde bir seferde tırnak etrafından dolanarak çıkarılması gerekir. Bu işlem için çok steril bir makas kullanılmalıdır. Tırnak etlerini bir uzmana kestirmekte yarar var. Aksi takdirde tırnak etlerinizi kanatabilir ya da tırnak yapısını bozarak batıklara sebep olabilirsiniz. Evde yapacak olursanız da tırnak etlerinizi kesmeden, sadece geri itmeniz daha iyi olur.

not:manikür aletlerinizi kullanmadan önce ve kullandıktan sonra kesinlikle steril olmalıdır aksi taktir bir çok tehlikeli hastalı yanında getire bilir.

manikür yapılışı

Hiç yorum yok

Yorum Gönder